Voor wie?

Het bevolkingsonderzoek Darmkanker is voor mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen elke twee jaar een uitnodiging om een ontlastingstest te doen. Er wordt dan gekeken of er bloed in de ontlasting (poep) zit. Bloed in de ontlasting kan te maken hebben met darmkanker of een voorstadium daarvan. Doordat het onderzoek iedere twee jaar opnieuw wordt aangeboden door Bevolkingsonderzoek Nederland, is de kans groter dat er (een voorstadium van) darmkanker wordt voorkomen. Of dat het op tijd ontdekt wordt.

logo-bevolkingsonderzoek

Deelname

Het Wetenschappelijk Onderzoek Personalisering Darmkankerscreening is een studie binnen de groep mensen met een gunstige uitslag van het bevolkingsonderzoek. U kunt een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan dit wetenschappelijk onderzoek. Met het antwoordformulier dat bij de uitnodiging zit kunt u zich aanmelden.

Logo Wetenschappelijk Onderzoek Personalisering Darmkanker

Bij mensen met een gunstige uitslag van het Bevolkingsonderzoek darmkanker blijkt:

WO-Gerpersonalliseerde-Darmkanker-screening-85

Geen enkel spoor bloed in
de ontlasting

WO-Gerpersonalliseerde-Darmkanker-screening-12

Heel weinig bloed
in de ontlasting

WO-Gerpersonalliseerde-Darmkanker-screening-3

Weinig bloed in
de ontlasting

Mensen met een gunstige uitslag hebben heel weinig kans op darmkanker. Sommige mensen met een gunstige uitslag hebben meer kans dan anderen. De kans op darmkanker hangt af van de hoeveelheid bloed in de ontlasting.