home / informatie / Over ons / de onderzoekers

Wie zijn wij en wat doen we

Het wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg in het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum te Rotterdam.

Het onderzoeksteam bestaat uit Dr. Iris Lansdorp-Vogelaar, Dr. Esther Toes-Zoutendijk, Lucie de Jonge, Emilie Breekveldt en Veroni Stolk. Naast het wetenschappelijk onderzoek werken alle onderzoekers aan verschillende projecten met de focus op vroege opsporing van darmkanker.

Mocht u vragen of interesse hebben in onze werkzaamheden, kunt u contact opnemen via het e-mailadres perfect-fit@erasmusmc.nl.

Iris, Esther, Lucie en Emilie

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over het weten­schappelijk onderzoek? U kunt ons bereiken via email: fit@erasmusmc.nl

Financiering

Het wetenschappelijk onderzoek wordt volledig gefinancierd door de Maag Lever Darm Stichting. Deze stichting stelt zichzelf ten doel om kennis op het gebied van spijsverteringsziekte te verbeteren middels het financieren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek of medische innovaties. Het optimaliseren van het bevolkingsonderzoek darmkanker zal bijdragen aan de vroege opsporing of preventie van darmkanker.

 

Partners

Het wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Bevolkingsonderzoek Nederland en is goedgekeurd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Gedurende de looptijd van het wetenschappelijk onderzoek wordt het RIVM regelmatig op de hoogte gebracht.